E-commerce

waarom kiezen e-commerce managers voor COOKS?

Online verkopen groeien hard en ook binnen food heeft het ondertussen een behoorlijke vlucht genomen. Om de online performance net als de offline performance te borgen en te vergroten is een gedegen aanpak voor online onontbeerlijk. Wij helpen met een integrale aanpak en ontzorgen van A tot Z. We zorgen voor:

  • een heldere formulering van de strategische basis, in plan en proces
  • de juiste kennis in huis 
  • de basis op orde: een juiste productweergave met de juiste teksten en beelden
  • ontwikkeling van een goed plan vanuit kennis van online platforms, met oog voor klantspecifieke kansen en invulling
  • uitvoering van het (activatie)plan, impactvol en onderscheidend

Bekijk onze menukaart.

Stap 1: Het interne fundament voor e-commerce

In deze fase legt COOKS het fundament voor een succesvolle e-commerce aanpak. COOKS brengt in overleg met alle betrokkenen de wensen, ambities en doelstellingen in kaart. Dit wordt uitgewerkt naar een e-commerce strategie op een OnePager en een procesbeschrijving volgens het RACI-model. Welke beslissingen zijn relevant in het proces en wie heeft welke rol.

Stap 2: Kennis is key

We vragen welke inzichten en tools er beschikbaar zijn. Vervolgens geven we een advies hoe dit te complementeren of te optimaliseren. Desgewenst ondersteunen we bij het ontwikkelen van een e-categorievisie, als onderdeel van een bestaande visie of een aparte visie op het online kanaal in het perspectief van de totale markt.

Stap 3: @work

Wist je dat geoptimaliseerde content voor 5% stijging in verkopen kan zorgen? We helpen bij het creëren van de perfect store door het optimaliseren van de product titels, productomschrijvingen, productbullets, taxonomie, product tags, packshots en beelden.

Het advies kan verder gaan door een analyse op de categorie uit te voeren. We analyseren de taxonomie, de zichtbaarheid van de categorie, vaak klantspecifiek in vergelijking met de markt.

Vanuit de marketing jaarkalender en de accountplannen ontwikkelen we een online shopper marketing plan. We gaan uit van het ‘one hammer, one nail principe’ en zorgen voor een aansluiting van online, instore en desgewenst social inzet.

Activaties

Het plan vertalen we door naar concrete uitwerkingen voor bijvoorbeeld:

  • Through the line shopper marketing concepten & ideeën
  • Social shopper marketing (instore & social)
  • E-commerce assets: branded pages, bannering
  • Direct2consumer platformen / webshops

Verder helpen we bij het enthousiasmeren van handelsrelaties met impactvolle Trade Stories en andere handelscommunicatie, online en offline.