AB INBEV – MAANDELIJKSE ONDERSTEUNING VOOR FIELD SALES RETAIL

opdracht

Zorg ervoor dat ons retail salesteam per periode gericht op pad gaat, de activaties sterk kan inverkopen en kennis van de markt en shopper kan omzetten in een advies over het ideale assortiment en zichtbaarheid. Alles afgestemd op specifieke retailers.

samen groeien in bier

Zowel in als buiten het schap

COOKS ontwikkelde de beste balans tussen verkopen en adviseren op een zo klantrelevant mogelijke manier. In de interactieve Salestool, met voor iedere retailformule een eigen omgeving, worden iedere maand andere focusproducten uitgelicht die passen bij de periode.

wat zegt de klant

“Met alle middelen, van gesprekstool tot hand-outs is het fieldsalesteam van Bierbrouwerij AB InBev optimaal uitgerust.”

activaties per merk

Voorzien van categoriefacts en impactvolle visuals

De in te verkopen activaties zijn per merk gebundeld en voorzien van onderbouwende categorie- en klantspecifieke cijfers en impactvolle visuals. Bovendien is er een directe koppeling toegevoegd met second placement hotzones op de winkelvloer voor een verbeterde confrontatie.

verkopen op basis van relevantie

Salestool zet de klant ultiem centraal

Het premium Keuze van de Brouwer activatieprogramma zet speciaalbier in de spotlights, waarbij de klant keuze heeft uit verschillende opties, passend bij de winkel. Om de klant daarnaast goed te adviseren over assortiment en zichtbaarheid zijn concrete en klantspecifieke adviezen opgenomen en is de ontwikkelde categorievisie voor bier vertaald naar praktische tips.

magazines en salesleaflets

Om verkoop te helpen verkopen

Om specifieke activaties uit te lichten wordt gewerkt met aantrekkelijke hand-outs in de vorm van sales leaflets. Daarnaast krijgt iedere supermarktondernemer de laatste editie van het magazine #BIER, waarin meer wordt verteld over het bedrijf AB InBev, haar merken en de rol die het bedrijf voor de ondernemer kan spelen.

Klik hier voor het overzicht met alle cases.