Blog

Wij zijn als specialist in Trade Marketing graag bezig met de nieuwste ontwikkelingen in Sales Enablement, Shopper Marketing, Category Management en Digital Commerce. In onze blogs gaan wij dieper in op verschillende onderwerpen, delen we onze ervaringen en geven we je tips voor in de praktijk.

Van visie naar praktijk – categorievisie waardevol maken

Een categorievisie wordt pas echt waardevol als er is nagedacht over de concrete invulling in de praktijk. Hoe pak je dit aan? In dit artikel lees je de ervaringen van Tom als strateeg bij COOKS.

Is Retail Media belangrijk in de totale shopper journey?

Retail Media is hot. Iedereen binnen de foodwereld lijkt dit zich meer en meer te beseffen. In dit artikel ontdek je onze blik op de inzet van Retail Media en de invloed op de shopper journey.

Horecava 2024 – de 9 opvallendste trends

De Horecava staat ieder jaar bij COOKS op de agenda. Om onze klanten te bezoeken maar ook om nieuw nieuws te spotten. We hebben de 9 opvallendste trends voor je op een rij gezet. Lees hier verder.

Meer online sales door betere online content

Enkel vergroten van de zichtbaarheid van je producten binnen een online retail omgeving leidt nog niet tot conversies. In dit artikel delen we 4 redenen waarom het belangrijk is om jouw online content te optimaliseren.

5 topingrediënten voor een succesvolle categorievisie in Foodservice

In foodservice wordt vanuit inzichten acteren steeds meer de norm. Een goed doordachte categorievisie is hiervoor van grote waarde. Hier delen we een aantal handvatten om dit een succes te maken.

De belangrijkste trends binnen Trade Marketing in 2023

Het nieuwe jaar is alweer in volle gang! Graag delen wij de trends waarvan wij zien dat ze een steeds grotere rol gaan spelen binnen Trade Marketing in 2023. Ontdek hier de trends! Zien jullie nog meer trends? Laat het ons weten!

Doorvertaling Categorievisie naar Schapvisie

Eén van de mogelijkheden om een visie te embedden is het ontwikkelen van een schapvisie. In deze 5 stappen lees je hoe je van een categorievisie naar een schapadvies gaat door middel van een schapvisie.

Speel in op de kanaalafhankelijke shopper behoeftes

Category management heeft de laatste jaren een geweldige ontwikkeling doorgemaakt en is enorm geprofessionaliseerd. En hoe staat het eigenlijk met online category management? Lees hier onze blog.

10 tips voor jaargesprekken met handelspartners

COOKS heeft, op basis van diverse gesprekken met Category Managers bij retailers en natuurlijk onze ruime ervaring in support bij jaargesprekken, een top 10 met tips opgesteld voor jaargesprekken.

What’s new in Trade Marketing? Onze visie

Dat het vakgebied Trade Marketing volop in beweging is merken wij iedere dag. Graag delen wij onze visie op de laatste ontwikkelingen in dit artikel. Lees verder en laat je inspireren.

Nuchter nadenken over je online sales. Just do it!

Mede door Corona heeft het optimaliseren van de online aanwezigheid bij omnichannel of pure players logischerwijs volop de aandacht. Lees ons artikel over nuchter nadenken over je online sales.

Nut van een frisse categorievisie etaleren

Een sterke en verfrissende categorievisie is essentieel als je als goede gesprekspartner met category managers aan tafel wilt zitten. Lees hier wat het hebben van een goede categorievisie belangrijk maakt.

What’s new in Shopper Marketing? Trends & ontwikkelingen

Het vakgebied van Shopper Marketing is volop in beweging. Onze collega Jacco heeft de 5 meest interessante trends en ontwikkelingen op het gebied van Shopper Marketing in kaart gebracht in dit artikel.

7 Redenen voor de inzet van Marketing Automation

Marketing Automation zet je niet alleen in om efficiënter te werken, het zorgt ook voor een gepersonaliseerde klantervaring. In dit blog deelt Jacco Hokke 7 redenen voor de inzet van Marketing Automation.

Wat is Marketing Automation en wat kun je ermee?

Dit jaar zijn we de samenwerking aangegaan met Group7. We zien samen enorme mogelijkheden voor Marketing Automation. In een eerste gezamenlijk artikel vertellen we je graag wat Marketing Automation is.

5 redenen waarom jaarrond communicatie relevant is!

Om het beste resultaat uit je business reviews en jaargesprekken te halen, delen we graag onze 5 redenen voor jaarrond communicatie met je. In onderstaande blog lees je hoe jij echt indruk kunt maken.

Optimaliseer contactmomenten met retailers. Het hele jaar rond!

Indruk maken op de retailer tijdens business reviews en jaargesprekken is goed, maar jaarrond indruk maken is natuurlijk beter. Lees hier je hoe je als fabrikant het verschil kunt maken.

7 ingrediënten voor een succesvolle categorievisie

Category Management is volop in ontwikkeling. In dit blog deelt Ivar van de Loo zeven ingrediënten voor een succesvolle categorievisie, inclusief doorvertaling naar de praktijk.

De kracht van audiovisueel – Tips om video in te zetten

Onze collega Lilian de Jong heeft een interessant blog geschreven over de kracht van audiovisueel. Vanuit haar ervaring deelt zij 10 tips om video in te zetten voor verschillende doeleinden. Lees snel verder!

6 Tips waar iedere Shopper Marketeer mee kan werken

Corona maakt het belang van goed doordachte shopper activaties nog groter! Hier vind je 6 handige tips waar iedere Shopper Marketeer mee kan werken. Lees snel verder en laat je inspireren!

Haal het maximale uit je Field Sales Team!

Benieuwd hoe je de inzet van jouw Field Sales Team kunt optimaliseren? Lees dan hier de blog van onze collega Jacco, waarin hij als projectmanager van COOKS een top 10 handige tips heeft opgesteld.