5 redenen waarom jaarrond communicatie relevant is!

5 redenen waarom jaarrond communicatie relevant is!

Gepubliceerd op 15 juli 2021

Om het beste resultaat uit je business reviews en jaargesprekken te halen, delen we graag onze 5 redenen voor jaarrond communicatie met je. In onderstaande blog lees je hoe jij echt indruk kunt maken en met een goed doordacht salesplan aan tafel komt te zitten.

1. Waarom een strak marketingplan maken en geen doordacht salesplan? Het is belangrijk om stil te staan bij wat je boodschap gaat worden naar retailers toe. Niet alleen tijdens die belangrijke handelspresentatie, maar het hele jaarrond.

2. Door van tevoren goed na te denken over wat je wanneer wilt gaan vertellen en hier een slim plan van te maken zorg je ervoor dat je pro-actiever te werk gaat, in plaats van reactief.

3. Het geeft je de mogelijkheid om na te denken over de buyer journey. Eerst de retailer vooraf prikkelen en impact creëren op het moment dat je verhaal moet brengen en daarna warm houden. Zorg ervoor dat ze jou en je boodschap niet vergeten en dat ze uitkijken naar de volgende meeting met jou.

4. Zorg ervoor dat ze je niet vergeten. Verras, val op en inspireer de retailer met creatieve uitingen. Dit doe je door meer visuele impact te creëren rondom de presentatie. Een externe locatie, een presentatiedoos, een aantrekkelijke hand-out of een film die dynamiek en emotie kan toevoegen aan je verhaal. Leef je uit en verras.

5. Jaarrond handelscommunicatie brengt afdelingen samen. Met z’n allen voor 1 doel. Bijvoorbeeld de introductie van een nieuw product samen een succes maken. Van het interesseren van de retailer met een impactvol introductieverhaal, het vertellen over de ondersteuning van dit nieuwe product en uiteraard successen delen.

Nog meer lezen? Bekijk hier onze blogs.