meer online sales door betere online content

Meer online sales door betere online content

Gepubliceerd op 10 oktober 2023

Er wordt vaak gedacht dat het verbeteren van de vindbaarheid van je producten binnen een online retail omgeving de belangrijkste stap is om groei te realiseren. Vindbaarheid van jouw digitale schap is weliswaar belangrijk om traffic te genereren. Maar daarmee heb je nog geen conversie. In dit artikel delen we 4 redenen waarom het belangrijk is om jouw online content te optimaliseren.

#1: Vindbaarheid verbeteren met de juiste zoekwoorden

Natuurlijk, om conversie te realiseren moet je eerst gevonden worden. Ook daarvoor speelt online content een belangrijke rol. Door het gebruik van de juiste zoekwoorden en het creëren van kwalitatieve content kan de online aanwezigheid van je merk en de producten worden verbeterd. Doe daarom vooraf een zoekwoordenonderzoek. Welke zoekwoorden worden gebruikt om mijn product te vinden en wat zijn de zoekvolumes hierop? Je kan hier bijvoorbeeld Google Keywordplanner voor gebruiken. Op basis van deze inzichten kan je de zoekwoorden implementeren in jouw producttitel en omschrijving en hiermee jouw vindbaarheid een enorme boost geven.

#2: Volg de ‘regels’ van de Perfect Store

Het inrichten van een Perfect Store leidt tot optimale conversie. Hiervoor zijn er een aantal basisregels. Als je hieraan voldoet, zal je dit vrijwel zeker merken in de verkoop van product.

Om te beginnen je packshot. Het makkelijkst is hiervoor een foto te gebruiken van de verpakking, die je ook in de fysieke winkel vindt. Maar online is het vaak beter het packshot geschikt te maken voor een webshop. Zorg ervoor dat de belangrijkste elementen van een verpakking (zoals natuurlijk productnaam en merk, maar ook de inhoud van de verpakking) online goed gezien worden. Met een eye-tracking tool kun je hier goed inzicht in krijgen.

Een ander belangrijk onderdeel is de producttitel. Zorg er in ieder geval voor dat de belangrijkste zoekwoorden in de titel staan. En wees er je van bewust, dat de officiële productnaam niet per se het woord is waarop de shopper zoekt.

 

#3: Ook online zoeken klanten de juiste beleving

Beleving is belangrijk, ook online! Content op een webshop hoeft echt niet alleen te bestaan uit een afbeelding van de verpakking en saaie productteksten. Ook in een webshop kun je consumenten inspireren. Naast goede packshots is er vaak ook de mogelijkheid om sfeerbeelden en productvideo’s te plaatsen. Hiermee kan de klant beter worden geïnformeerd over de producten die worden aangeboden en kan er een meer naadloze online-winkelervaring worden gecreëerd. Natuurlijk mogen ook teksten, zoals productbeschrijvingen, best iets verder gaan dan wat er al op de verpakking vermeld staat. Waarom geef je geen bijzondere serveersuggestie of een lekker recept? Dat kan gelijk helpen je vindbaarheid te verbeteren.

 

#4: Klantretentie

Door het bieden van relevante en aanvullende content aan klanten, zoals recepten, gebruiksaanwijzingen en andere informatie kunnen merken of supermarkten zich beter onderscheiden. Voor de klant zorgt dit voor een betere productervaring waardoor ze eerder aan je zullen denken bij herhaalaankopen en dus sneller zullen terug keren naar de online shop van de merken of de supermarkt. Een goede manier om loyaliteit te kweken.

In het kort is het optimaliseren van digitale content essentieel op online shops om de vindbaarheid, klantbeleving, conversies en klantretentie te verbeteren. Hierdoor kan je merk beter concurreren in de online foodretailmarkt en het succes van de online verkoop maximaliseren.

Nog meer lezen? Bekijk hier onze blogs.