BOLLETJE – BETER BEGIN BOX SHOPPER ACTIVATIE

opdracht

Ontwikkel een landelijk activatieconcept binnen het thema ‘Goed voornemen, Goed ontbijt’ voor op de winkelvloer en in social media, waarbij we de verkoop van met name Lichte Crackers en Ontbijtgranen stimuleren.

Aanpak

Vanuit de categorievisie die we eerder voor Bolletje ontwikkelden, hebben we de verschillende ontbijtbehoeften en gewoonten van de shopper in kaart gebracht. Op basis hiervan creëerden we 2 profielen; de ‘ontbijtgeentijd’ shopper en de ‘uitgebreid ontbijt’ shopper.

We ontwikkelden voor beide profielen een Beter Begin Box. Hierin vond de shopper op basis van zijn wensen allerlei Bolletje producten, die hen inspireren om te variëren in hun ontbijt. Routinematig aankoopgedrag wordt hiermee doorbroken.

Tijdens de activatieperiode maakten shoppers kans 2 maanden lang wekelijks een rijkgevulde ontbijtbox te ontvangen passend bij hun ontbijtgewoonten.

Op de winkelvloer werd de actie ondersteund met aansprekende POS-materialen.

Om de verschillende ontbijtprofielen verder te personaliseren en de actie via social media meer bereik te geven, werd de hulp ingeschakeld van influencers Saar Koningsberger en Sarah Chronis.

Wat zegt de klant

“Deze shopper activatie was effectief en doordacht. Doordat de activatie vanuit de categorievisie ontwikkeld is, sluit hij perfect aan bij ons merk én de wensen van de shopper.”

Resultaat 

  • Geweldige respons
  • Uplift in de verkoop van ontbijtgranen en crackers
  • Positief sentiment rondom het merk
  • Meer dan 14.000 deelnames aan de social campagne

Klik hier voor het overzicht met alle cases.