GO-TAN – SEGMENTVISIE CHILISAUZEN

opdracht:

Go-Tan heeft aan COOKS gevraagd om een visie te ontwikkelen op het segment Chilisauzen binnen Oosters, binnen de Wereldkeuken. De Wereldkeuken is een belangrijke categorie voor de supermarkten en Oosters eten wordt steeds populairder. Binnen de categorie Oosters zijn Chilisauzen een belangrijke aanjager van groei. De tijd is rijp voor een segmentvisie op Chilisauzen.

Category Management is 1 van de kerndisciplines van COOKS. Binnen deze discipline is het ontwikkelen van categorievisies een belangrijk onderdeel. De visie betreft soms een totale categorie, een andere keer een deel van een categorie, bijvoorbeeld omdat de categorie heel omvangrijk en de klant actief is in een specifiek segment of omdat een deepdive op een segment wenselijk is. Bij COOKS merken we steeds vaker dat we de vraag krijgen of we ook visies ontwikkelen op segmentniveau. We delen graag een mooie case met jullie.

gedegen voorbereiding

Vanuit Go-Tan werden vele relevante shopper- en consumentenonderzoeken gedeeld met COOKS. Deze onderzoeken werden door COOKS aangevuld met verder deskresearch. Alle inzichten werden geanalyseerd en de kansen voor het segment werden geformuleerd.

heldere en overtuigende visie

Vanuit alle belangrijke kansen voor het segment zijn vier sterke groeidrijvers geformuleerd. Deze groeidrijvers zijn divers, onderscheidend en maakt het segment klaar voor de toekomst.

De groeidrijvers zijn van toepassing op instore en online. Bij het schrijven van de visie hebben we het DNA van dit mooie familiebedrijf meegenomen, de visie moest echt kloppen vanuit het familiehart. 

waardevol visiedocument

De visie is daarna omgezet in een visueel aantrekkelijk design en PowerPoint presentatie. Dit krachtige en inspiratievolle presentatieformat is opgeleverd met een duidelijke opbouw en voorzien van impactvolle visualisaties, waarmee het makkelijker is om de retailer te overtuigen van de visie. Wat het extra speciaal maakt is dat Go-Tan ervoor gekozen heeft om deze presentatie inhouse te presenteren aan de retailers. 

Klik hier voor het overzicht met alle cases.