VERSTEGEN – CATEGORIEVISIE

opdracht

Verstegen heeft aan COOKS gevraagd om een visie te ontwikkelen op de categorie Kruiden & Specerijen. Om dit te bereiken heeft Verstegen een sterke ambitie geformuleerd. Verstegen wil dat Kruiden & Specerijen een prominentere rol in de maaltijdkeuze van consumenten gaan spelen. Deze ambitie was het uitgangspunt voor de categorievisie. Een ambitie die na het presenteren van de visie gesteund wordt door de retailers.

smaakvolle groeidrijvers

Maar hoe hebben we gezamenlijk deze ambitie aangepakt? Vanuit Verstegen werden de onderzoeken gedeeld met COOKS. Vanuit deze onderzoeken en aangevuld met deskresearch hebben we goed gekeken naar de kansen binnen de laatste algemene-, shopper- en consumententrends. Dit leverde een waardevolle lijst met kansen op. Vervolgens werden uit de vele kansen de groeidrijvers voor de gehele categorie geformuleerd.

 

handelspartners overtuigen

De inzichten, kansen en groeidrijvers vormden uiteindelijk de basis een sterke categorievisie. Maar hoe werk je een categorievisie uit naar een verhaal waarmee handelspartners overtuigd kunnen worden? Hiervoor hebben we een inhoudelijk goed opgebouwde en smakelijke gevisualiseerde presentatie ontwikkeld. De categorievisie is hiermee een waardevol visiedocument voor Verstegen en de retailers geworden.

tactische toepassingen

De tactische toepassingen volgde hierna als concrete invulling van de visie. Hiervoor werd voor iedere groeidrijver een sterke tactische toepassing geformuleerd. Dit betekent dat we goed nagedacht hebben over de tactische toepassingen op de winkelvloer én online. Hiervoor zijn smaakvolle schetsen gemaakt welke als praatplaten dienden tijdens de gesprekken met de retailers.

twee partijen, één visie

In de samenwerking met Verstegen hebben we samen gekeken naar een zo sterk mogelijke verhaallijn voor de visie. Als COOKS zijnde hebben we Verstegen op een gezonde manier gechallenged in hun verhaal en zijn we gezamenlijk tot een Verstegen ‘eigen’ visie gekomen. Het categorievisie traject werd intern breed gedragen door Verstegen waardoor de visie intern veel draagvlak had. Immers, je moet intern beginnen om extern te winnen.

Klik hier voor het overzicht met alle cases.