Trade Marketing

Waarom kiezen Trade Marketeers voor COOKS?

Trade Marketeers zijn de spin in het web voor alle handelscontacten en handelscommunicatie. Zo ondersteunen zij bij de inverkoop van NPD’s, bij jaargesprekken, top2tops en noem maar op. Bovendien zijn Trade Marketeers vaak (mede) verantwoordelijk voor de ontwikkeling van scherpe categorievisies en aansluitende tactics. En ontwikkelen zij veelal Shopper Marketing activiteiten, die aantrekkelijk zijn voor de shopper en aansluiten op de wensen van de retailers.

COOKS heeft een unieke ervaring in Trade Marketing. Niet in de laatste plaats omdat een deel van ons team zelf als Trade Marketeer heeft gewerkt. Daardoor kennen we jouw klanten en snappen we hoe we jou optimaal kunnen ondersteunen.

COOKS heeft een bijzondere specialisatie in:

  • Sales Enablement
  • Category Management
  • Shopper Marketing
  • E-commerce

Sales Enablement: Verkoop helpen verkopen
Met de aanpak van COOKS ondersteunen Trade Marketeers Key Account Management en Field Sales Teams tijdens verkoopgesprekken en tussen verkoopgesprekken door. Onze aanpak in Sales Enablement wordt door onze klanten uniek genoemd. Omdat we een sterk strategisch fundament creëren, een brede set van middelen ontwikkelen en zorgen dat wat ontwikkeld is ook goed wordt gebruikt.

Lees hier meer over onze dienstverlening op het gebied van Sales Enablement.

Category Management: Van heldere visie naar succesvolle implementatie

Binnen het vakgebied Category Management gaan wij verder waar anderen stoppen. Samen met onze klanten ontwikkelen we niet alleen een doordachte visie, goed onderbouwd met bestaande insights en eventuele nieuwe insights door onderzoek verkregen. We zorgen ook dat deze visie klantrelevant en impactvol kan worden gepresenteerd, inclusief op groeidrijvers gebaseerde tactics, die samen met klanten kunnen worden geïmplementeerd in hun formules.

Lees hier meer over onze Category Management aanpak.

Shopper Marketing: creatiever, doordachter en relevanter

COOKS heeft een eigen kijk op Shopper Marketing. We zorgen ervoor, dat ons werk écht opvalt bij de shopper én relevant is voor de retailer. We doorbreken routines en wijken af van gebaande paden. Wij baseren onze voorstellen op shopper- en categorieanalyses en werken zo aan beter gefundeerde en daardoor effectievere campagnes.

Lees hier meer over onze visie op Shopper Marketing.