AB INBEV – AB INBEV ZET SPECIAALBIER WEER OP DE (MENU)KAART

opdracht

Ontwikkel 4x per jaar voor Nederland en 3x per jaar voor België een krant, die liefhebbers van lekker eten en drinken inspireert om meer te experimenteren met speciaalbieren. De krant wordt gratis verspreid via deelnemende retailers en horecazaken.

Ontwikkel daarnaast voor de deelnemende retailers ook ieder kwartaal een ‘winner per store’ activatie om de verkoop van speciaalbier extra te stimuleren.

aanpak

 

Onder de naam Keuze van de Brouwer heeft COOKS inmiddels een aantal edities van de krant uitgebracht met daarbij bijpassend POS-materiaal voor op de winkelvloer.

De content en de thema’s die aan bod komen in de krant staan altijd in het teken van het seizoen. Daarnaast zorgen we, in samenwerking met biersommelier Fiona de Lange, dat de lezer op een laagdrempelige manier kennis maakt met alle mogelijke soorten speciaalbier.

Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan alle mogelijke vormen van foodpairing met bier.

Aanvullend op de permanente productdisplay wordt ieder kwartaal voor de deelnemende retailers een activatie ontwikkeld, waarbij per winkel de winnaar een bezoek aan een bijzondere brouwerij kan winnen. Het POS-materiaal van de activatie bestaat uit: een totem, een inleverbox en een vloersticker.

Horecaondernemers krijgen diverse opvallende materialen ter beschikking om de Keuze van de Brouwer in hun zaak onder de aandacht te brengen.

resultaat

 

  • Meer bekendheid en aandacht voor onbekende speciaalbieren
  • Boost in verkoop van margerijke speciaalbieren
  • Verstevigen van positie van AB InBev bij haar handelsrelaties

Klik hier voor het overzicht met alle cases.