AVIKO – SCHAPVISIE

opdracht

COOKS heeft samen met Aviko de categorievisie op Vriesvers geschreven. Een visie gebouwd op inzichten, kansen en met Vriesvers eigen groeidrijvers en tactische toepassingen. Een schapvisie is vaak een logische doorvertaling van de categorievisie. In deze case behandelen we de schapvisie van Aviko.

van een categorievisie naar een schapvisie

Aviko en COOKS zijn het traject gestart vanuit de overtuiging om wat letterlijk een koude categorie is om te zetten naar een warmere categorie.

De schapvisie is – na een advies vanuit COOKS voor de inhoudelijke opzet van de visie – uiteindelijk vormgegeven in een PowerPoint presentatie waarbij we vanuit de content van de categorievisie en uiteraard de relevante groeidrijvers de stappen hebben geformuleerd voor een warm welkom in Vriesvers.

goede inzichten als basis

Aviko en COOKS zijn samen opgetrokken in het selecteren van het juiste onderzoek en het begeleiden daarvan. Uiteindelijk zijn waardevolle inzichten verworven die de schapvisie valideren en completeren.

De schapvisie kent een drietal stappen:

  • Stap 1 is Confrontatie, hoe shopt de shopper binnen Vriesvers. Wat voor soort shoppingtrips zijn er binnen Vriesvers en wat weten we over ‘Vriesvers en het Boodschappenlijstje’?
  • Stap 2 is Navigatie, hoe navigeert de shopper binnen het de kast- en kistpresentatie en wat komt de shopper tegen tijdens zijn keuzeproces?
  • Stap 3 is Inspiratie, de shoppers zijn op zoek naar inspiratie. Hoe kun je binnen Vriesvers inspiratie aanbieden zodat conversie wordt verhoogd?

inspiratie op de winkelvloer

Vriesvers is een categorie waar je vooral heen gaat als het op je boodschappenlijstje staat. Niet alle shoppers komen tijdens het shoppen lang de Vriesversafdeling. Een grote uitdaging voor de retailers en Aviko. We hebben Aviko hierbij geholpen met een informatieve video vol met interessante insights en inspiratieve schetsen.

succesvol presenteren

Daar waar de categorievisie online vanuit een studie gepresenteerd moest worden vanwege de corona maatregelen kon de schapvisie gelukkig op het Aviko kantoor gepresenteerd worden. Tijdens deze sessie werd de klant welkom geheten door Aviko en ondergedompeld in de Aviko wereld met als uitkomst het gezamenlijk doornemen van de schapvisie inclusief samen bepalen van inhoudelijke vervolgstappen.

Klik hier voor het overzicht met alle cases.