BOLLETJE – DE ONTBIJTMAKERS

opdracht

Het ontbijt wordt door veel Nederlanders gezien als het belangrijkste maaltijdmoment. Toch ontbijten de meeste Nederlanders zeer routinematig. Heel veel mensen hebben de wens anders te ontbijten, met meer variatie en passend bij hun levensstijl. Hiervoor ontbreekt het vaak aan kennis en inspiratie. Vandaar dat we, in opdracht van Bolletje, een cross-categoriaal activatieplatform hebben opgezet: De Ontbijtmakers.

message house

Samen met het team van Bolletje hebben we insights verzameld en vanuit daar doelstellingen opgesteld:

  • Kennis delen over ontbijt (waarom belangrijk, waaraan te voldoen)
  • Iedere type ontbijter helpen om het ontbijt lekker, verantwoord en gevarieerd in te vullen
  • Drempel verlagen om daadwerkelijk met inspiratie en producten aan de slag te gaan -> verkoopactivatie. 

Het message house staat als stevig fundament voor alle communicatie.

communicatiestijl

We hebben een visueel sterk en onderscheidend logo gemaakt wat gebruikt wordt voor De Ontbijtmakers met een daarbij passende huisstijl. De haan en opkomende zon visualiseren de start van de dag en het beeldmerk sluit goed aan op de overkoepelende belofte.

website deontbijtmakers.nl

Op de website deontbijtmakers.nl vind je lekkere, verantwoorde en gevarieerde ontbijtideeën voor elk type ontbijter. Er wordt kennis gedeeld door inspirerende blogs en allerlei informatieve voedingstips over ontbijt. De website is tevens gericht op conversie, je kunt direct jouw ontbijtproducten bestellen bij de retailers waarmee samengewerkt wordt.

social activatie

Op social media wordt er aantrekkelijke content gedeeld, gericht op kennisdeling, inspiratie en shopperbinding. De herkenbare leefstijlen worden uitgelicht en er wordt getriggerd tot online of offline aankopen. Er worden regelmatig social campagnes opgezet voor extra bereik en bekendheid.

offline activatie

Om meer bekendheid te genereren hebben we gewerkt met verschillende offline activaties, zoals een demostand op de winkelvloer, een ontbijtbox op campings in Nederland en een brochure.

Klik hier voor het overzicht met alle cases.