KELLOGG’S – CATEGORIEVISIE

opdracht

Category Management is 1 van de kerndisciplines van COOKS. Binnen deze discipline is het ontwikkelen van categorievisies een belangrijk onderdeel. Samen met Kellogg’s heeft COOKS een categorievisie geschreven voor de categorie Ontbijtgranen in Nederland. Kellogg’s is wereldwijd marktleider binnen Ontbijtgranen en in Nederland zijn ze een challenger van formaat. 

van een mooie ambitie… 

Bij het starten van een categorievisie beginnen we altijd met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we de organisatie en haar ambities en uitdagingen. Bij Kellogg’s is iedereen welkom aan de ontbijttafel, van jong tot oud. Dit zie je ook duidelijk terug in hun brede assortiment. Kellogg’s wil het ontbijt beter op de kaart zetten, zowel bij handelspartners als bij consumenten.

naar onderscheidende groeidrijvers…

We zijn gestart met het inzichtelijk maken van alle relevante trends op macro, shopper en consumentenniveau. Deze inzichten leidden tot categorie specifieke kansen. 

Vanuit deze kansen hebben we groeidrijvers geformuleerd welke zorgen voor een groei in de ontbijtgranen categorie en het verstevigen van het ontbijtmoment.

tot tactische toepassingen

De tactische toepassingen volgden hierna als concrete invulling van de visie. Hiervoor werd voor iedere groeidrijver een sterke tactische toepassing geformuleerd en geschetst. Deze schetsen dienen als smaakvolle inspiratieve praatplaten welke aan de handelspartners gepresenteerd kunnen worden. Sommige tactics waren laagdrempelig en meteen inzetbaar. We hebben ook hele inspiratievolle tactics geschetst waarmee we de ontvanger meenemen naar de World of BreakFeast. Het doel van deze inspiratieve tactics is een inhoudelijke discussie en aanknopingspunten creëren voor de strategische samenwerking. 

een impactvolle presentatie

De visie hebben wij vervolgens uitgewerkt naar een goed opgebouwd handelsverhaal in een Kellogg’s eigen en onderscheidend design. 

Het design is omgezet naar een bewerkbare presentatie waardoor iedereen binnen Kellogg’s de presentatie op zijn eigen manier goed kan gebruiken om zo de handelspartners te overtuigen. 

van intake tot nazorg

Bij COOKS vinden we het belangrijk dat iedereen intern de presentatie goed kent en kan gebruiken. Je moet immers intern beginnen om extern te kunnen winnen.

We hebben daarom ter ‘nazorg’ een meeting georganiseerd met het commerciële team van Kellogg’s. Tijdens deze meeting hebben we de visie met een groter team goed doorgenomen, diverse tips & tricks gegeven en een advies gegeven hoe de visie intern en extern te embedden. 

Klik hier voor het overzicht met alle cases.