ROYAL CANIN – CATEGORIEVISIE

opdracht

Royal Canin ontwikkelt voeding op maat waarmee katten en honden zo gezond mogelijk hun leven kunnen leiden. Inzichten zijn leidend bij de ontwikkeling van voeding en in de samenwerking met dierenartsen en handelspartners. COOKS werd gevraagd om een grondige visie te ontwikkelen op de categorie voor het veterinaire kanaal. Een visie anders dan anders…

startend vanuit een sterke ambitie

In het intakegesprek werd duidelijk dat Royal Canin een duidelijke ambitie heeft: de referentie zijn binnen gezondheidsvoeding voor katten en honden. Hierdoor is het belangrijk om de dierenartsen goed te ondersteunen en te informeren over alle inzichten die Royal Canin heeft en hoe het voedingsadvies het beste te organiseren. Dit gaf voor ons aanleiding tot een sterke titel van de presentatie: A better world for pets through improved support for vets.

inzichten en kansen

Royal Canin heeft vele onderzoeken tot haar beschikking, zowel nationaal als internationaal. Uit al deze onderzoeken zijn de kerninzichten gedestilleerd en gestructureerd zodat een complete en goed opgebouwde visie ontstond. Uit alle kansen zijn de groeidrijvers geformuleerd, specifiek voor het veterinaire kanaal met een focus op de dierenartspraktijken.

groeidrijvers en de kliniek van de toekomst

Per groeidrijver werd het doel en de onderliggende acties beschreven om de groei binnen de categorie te stimuleren. Deze visie werd nog specialer omdat er nagedacht is over de kliniek van de toekomst. In een video werd de dierenarts meegenomen in de nieuwe kliniek waarin alle relevante touchpoints van een eigenaar van een hond of kat bij het bezoek van een kliniek aan bod komen. Een kliniek vol inspiratie!

intraining van de visie

Het hebben van een visie is geen doel op zich. Bij COOKS vinden we het belangrijk dat de visie intern en extern embed wordt. Vandaar dat een aantal trainingen zijn gegeven, o.b.v. scenario-oefeningen om de visie toe te passen in de dagdagelijkse praktijk.

Naast het embedden van de visie is het ook belangrijk om de visie up-to-date te houden. Wat dat betreft is het een levend document die continue aangepast moet worden aan de huidige tijd en de ontwikkelingen bij het bedrijf.

Klik hier voor het overzicht met alle cases.