ROYAL CANIN – START OF LIFE SHOPPER ACTIVATIE

opdracht

Royal Canin lanceert twee keer per jaar een shoppermarketingcampagne gericht op eigenaren van puppy’s en kitten. Het doel hiervan is om nieuwe huisdiereigenaren aan hun merk te binden. Ze hebben ons gevraagd om de campagne te vernieuwen met een doordachte omnichannel aanpak.

voorbereiding

Vanuit onderzoek hebben we de belangrijkste triggers en barrières voor shoppers geïdentificeerd. Verder hebben we de briefing besproken om een eenduidig uitgangspunt te hebben en interviews gehouden met retailers om optimale medewerking van hoofdkantoren en winkeleigenaren te waarborgen. Dit heeft waardevolle inzichten opgeleverd.

conceptontwikkeling

Uit het onderzoek bleek dat er veel vraag was naar informatie over de juiste voedingskeuze voor kittens en puppy’s. Hierbij wordt vertrouwd op advies van professionals. Daarom staat dit centraal in het nieuwe concept: de Royal Canin voedingsadviseur.

uitwerking concept

We hebben het omnichannelconcept uitgewerkt met opvallend POS-materiaal waarbij een QR-code naar een online voedingsadviseur linkt, evenementen in winkels met live voedingsadvies, online banners ter promotie van de evenementen, en natuurlijk de mogelijkheid tot online voedingsadvies.

evenementen

Tijdens de actieperiode vonden er evenementen plaats met een deskundige voedingsadviseur vanuit Royal Canin in meer dan 200 winkels in Nederland en België. De evenementen zijn gemiddeld beoordeeld met 5 van de 5 sterren door consumenten!

trade story en winkelwedstrijd

Samen met Royal Canin ontwikkelden we een Trade Story voor handelspartners, met een heldere onderbouwing van het concept, inclusief gedetailleerde uitleg over de uitvoering op de winkelvloer. Verder hebben we een winkelwedstrijd georganiseerd om een optimale uitvoering te bevorderen, waarbij winkels kans maakten op een uitje voor het team.

Klik hier voor het overzicht met alle cases.