SPADEL – MARKETING AUTOMATION AANPAK

opdracht

Spadel heeft aan COOKS gevraagd om een Marketing Automation campagne te ontwikkelen, specifiek voor het At Work kanaal.

aanpak

Allereerst hebben we samen met de klant een werksessie georganiseerd om de wensen, doelstellingen en mogelijkheden in kaart te brengen. Op basis van de input vanuit de werksessie zijn we aan de slag gegaan en hebben we de content- en data strategie ontwikkeld. Dit is de basis voor uitwerking van de campagne-flows, boodschappen en verdere communicatie.

campagneflows & boodschappen

Samen met onze partner GROUP7, specialist op het gebied van data-gedreven marketing en marketing technologie, hebben wij de campagne-flows en boodschappen ontwikkeld.

Deze flows, met bijbehorende touchpoints en content, zijn hierbij in de tijd uitgezet. Centrale boodschap hierbij is: Water is gezond, zorgt voor fitte medewerkers en daardoor hogere productiviteit.

Hierbij hebben twee boodschappen ingezet: ‘Download het e-zine en ontdek hoe water werkt’ en ‘Koop Spa en maak kans op een Spa koelkast’.

social & online advertising

Om in de eerste fase van het traject goed te testen om te kijken wat wel/niet werkt, hebben we verschillende varianten posts ontwikkeld. Deze zijn ingezet op de social kanalen LinkedIn, Instagram en Facebook.

Vanuit de advertenties worden bezoekers in de Marketing Automation funnel toegevoegd en doorlopen ze alle stappen, waarmee we hen stimuleren om uiteindelijk over te gaan tot een aankoop. 

website & webshop

Voor de campagne is een website met bijbehorende webshop ontwikkeld, een centrale plek waar alle social & online posts naartoe linken. De ontwikkelde website is gebruiksvriendelijk en visueel sterk ingericht, met een overzichtelijke navigatie en duidelijke Call To Action’s.

Op de website kun je onder meer het e-zine ‘Water Werkt’ downloaden en worden alle voordelen van het drinken van water op het werk uitgelegd. Ook vind je een link naar de webshop, waarop het assortiment te vinden is en je ook direct water voor op het werk kunt bestellen.

Klik hier voor het overzicht met alle cases.