ELHO – EFFECTIEVE VERKOOPTOOL

opdracht

elho heeft uitgebreid onderzoek uit laten voeren door glocalities, om per land, kanaal en klant meer inzicht te krijgen in (potentiële) doelgroepen, stijlgroepen genoemd. Hiermee willen ze o.a. klanten overtuigen om op basis van inzichten in hun shoppers (extra) assortimentslijnen op te nemen en daarmee listings te verbeteren.

elho heeft COOKS gevraagd om dit onderzoek te vertalen naar een effectieve verkooptool, waarmee het assortiment volledig afgestemd kan worden op het shopperprofiel én de positionering van de retailer.

video uitleg onderzoek

We hebben met een opvallende en vernieuwende video de handelspartners enthousiast gemaakt voor de kracht van het onderzoek. Hier tonen we aan dat elho investeert in kennis om inzicht in de markt te vergroten en zo waarde toevoegt aan de samenwerking. De video is een letterlijke weergave van ‘Give Room to Nature’ en vertelt een verhaal ‘bij het groeien van de plant’.

vanuit inzichten naar kansen

De video is onderdeel van de verkooptool die we hebben ontwikkeld. Deze verkooptool biedt optimale ondersteuning voor de Accountmanagers tijdens verkoopgesprekken. De klantspecifieke consument en shopper worden inzichtelijk gemaakt middels stijlgroepen en de tool zorgt voor een gericht en gefundeerd indoor & outdoor assortimentsvoorstel aan de hand van positioneringsvariabelen en de stijlgroepen die bij de retailer passen. Alles impactvol gevisualiseerd, herkenbaar en praktisch. 

 

reactie elho 

“Bedankt voor de verkooptool en de film. Jullie hebben het moeilijke voor ons gemakkelijk gemaakt. We zijn er heel blij mee!”

Klik hier voor het overzicht met alle cases.