LA LORRAINE BAKERY GROUP – CAMPAGNE LAUNCH CONCEPTEN

opdracht

Omdat de Horecava 2022 niet doorging, heeft La Lorraine Bakery Group aan COOKS gevraagd om een alternatieve manier te ontwikkelen om de nieuwe productconcepten onder de aandacht te brengen bij klanten en prospects. Uitgangspunt was een toffe én effectieve campagne te bedenken, waarin we gebruik maken van de postadressen uit de database met klanten en prospects die ze in hun bezit hebben.

concept

We zijn gestart met het uitwerken van verschillende ideeën en flows hoe de campagne ingezet kan worden. Uiteindelijk viel de keuze op het ‘menukaarten-idee’. Dit houdt in dat we een menukaart via de post versturen, met daarop de informatie over de nieuwe concepten en een link naar de website. Tevens wordt er meer verteld over het nieuwe kennis- en inspiratieplatform La Lorraine Bakery Group Foodservice

menukaarten

De mailing bestond uit een grote en opvallende menukaart, die is verstuurd via de post in een teasende envelop. De menukaart werd kanaalspecifiek ingestoken, zodat de inhoud relevant was voor de ontvanger. Bij een deel van de ontvangers werd er ook een flyer meegestuurd waarmee een samplebox kon worden aangevraagd. 

In de menukaart zijn bewust 2 stijlen met elkaar gecombineerd, namelijk de huisstijl van Panesco en de huisstijl van het foodservice platform van La Lorraine Bakery Group. Dit is gedaan omdat er van beide merken producten worden geïntroduceerd. Panesco is wat prominenter aanwezig vanwege de hoge herkenbaarheid van dit merk in Nederland. 

website

Op het platform La Lorraine Bakery Group Foodservice hebben we verschillende landingspagina’s opgezet, waarop de bezoekers vanuit de mailing terecht kwamen. We hebben hiervoor de teksten en afbeeldingen verzorgd. Snelle herkenbaarheid en aanduiding van de relevantie stonden hierbij centraal.

vakbladen

Ter ondersteuning van de direct mailing campagne hebben we in dezelfde periode geadverteerd in verschillende vakbladen. De advertenties, berichten en advertorials gaan over de nieuwe concepten en linken naar de speciaal ingerichte landingspagina. 

terugkoppeling

De campagne is binnen La Lorraine Bakery Group erg positief ontvangen. Naast de leads, die door het field salesteam zijn bezocht, heeft de campagne geleid tot vele interessante inzichten. Doordat de campagne kanaalspecifiek ingestoken was, kon er vanuit de resultaten bovendien herleid worden bij welke kanalen de meeste interesse speelt. 

Klik hier voor het overzicht met alle cases.