TOTAALAANPAK ONLINE PLATFORM SMAAKVOLVLEES.NL

opdracht:

PALI GROUP heeft aan COOKS gevraagd om een totaalaanpak te ontwikkelen voor Smaakvolvlees. Het doel is om met een volwassen online platform en een ultiem aanbod kalfsvleesproducten Nederland te enthousiasmeren over kalfsvlees. 

wat is de totaalaanpak geweest?

  • Marktonderzoek
  • Concurrentie onderzoek
  • Message House
  • Ontwikkeling naam en identiteit
  • Ontwikkeling platform (content, designs en techniek)
  • Communicatieplan & -kalender
  • Uitwerking diverse communicatiemiddelen (online, socials, persbericht, verzenddoos)

inventarisatie en message house 

Allereerst is de inventarisatie gedaan, waarbij zowel de markt als concurrentie op overzichtelijke wijze in kaart werd gebracht. Op basis van dit onderzoek is, in overleg met PALI GROUP, het Message House ontwikkeld. Deze geldt als stevig fundament voor alle toekomstige communicatie.

ontwikkeling naam en identiteit

We hebben een sterk en onderscheidend logo gemaakt, als basis voor een krachtige identiteit. Het wapen met het slagersmes in de vorm van een letter P verwijst naar de familie Paridaans en het smulmondje verwijst naar de smakelijke kalfsvleesproducten.

Qua kleuren hebben we gekozen voor een combinatie van blauw en roze. De kleur blauw staat voor vertrouwen en betrouwbaarheid van dé specialist in kalfsvlees. Roze staat voor openheid en toegankelijkheid en zorgt voor een mooie link met de producten. 

Verder hebben gekozen voor mooie, vriendelijke en toegankelijke fonts. Daarbij hebben we gelet op leesbaarheid en gebruik voor online en offline. 

het online platform smaakvolvlees.nl

Op het online platform Smaakvolvlees.nl hebben we een aantal zaken terug laten komen, die van essentieel belang zijn voor het succes. Zo hebben we een op de homepagina een onderscheidende propositie, is de webshop uitermate gebruiksvriendelijk, hebben we een infographic ontwikkeld die op overzichtelijke en heldere manier uitlegt geeft over kalfsvlees en gaan we de consumenten overtuigen én lekker maken met smaakvolle recepten en mooie fotografie.

communicatieplan en -kalender

Het communicatieplan, inclusief contentpijlers, zorgt ervoor dat je de onderwerpen in kaart hebt gebracht waar je over wilt vertellen en op welke manier.

Deze wordt vervolgens in tijd uitgezet in een communicatiekalender. Zo weet je precies wat je waar en op welk moment gaat doen.

offline en online ondersteuning

Een logische vervolgstap is dan ook de uitwerking naar de offline en online middelen. Zo hebben we voor Smaakvolvlees diverse socials posts ontwikkeld, maar ook de nieuwsbrief, verzenddoos en persbericht.

Klik hier voor het overzicht met alle cases.